ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Γιατί χαλάνε οι σωλήνες αποχέτευσης;
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, για τους οποίους μπορεί να χαλάσει ένας σωλήνας αποχέτευσης. Όσο περισσότερα τα χρόνια λειτουργίας της αποχέτευσης, τόσο πιο πιθανό είναι να χρειαστεί κάποια επισκευή. Παρακάτω ακολουθούν οι βασικοί λόγοι, για τους οποίους καταστρέφονται οι σωλήνες.
1. Σκουριά στους σωλήνες αποχέτευσης
Οι παλαιοί σωλήνες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να σκουριάσουν, σε σχέση με τους νέους. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γίνει αλλαγή σωλήνα αποχέτευσης που έχει σκουριάσει, για λόγους υγιεινής του σπιτιού. Η σκουριά είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο και σίγουρα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από έναν επαγγελματία υδραυλικό.
2. Βουλωμένοι σωλήνες αποχέτευσης
Οι σωλήνες της αποχέτευσης μπορεί να βουλώσουν, εξαιτίας των αντικειμένων που περνούν από αυτούς καθημερινά. Τρίχες, λίπη, πουρί και άλλα μικρά αντικείμενα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στους σωλήνες. Η λύση είναι η συντήρηση και ο καθαρισμός αποχέτευσης του σπιτιού, πριν προκληθεί ανάγκη για επισκευή σωλήνα αποχέτευσης.
3. Δονήσεις του εδάφους
Είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με επισκευή σπασμένου σωλήνα αποχέτευσης, αν στα γειτονικά σπίτια γίνονται εργασίες που αφορούν το υπέδαφος. Οι δονήσεις που προκαλούνται από διάφορα κατασκευαστικά έργα, μπορούν να ταράξουν την ομαλή λειτουργία των σωληνώσεων της αποχέτευσης σου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που υπάρξουν σεισμικές δονήσεις στην περιοχή.
4. Προβληματική κατασκευή αποχέτευσης
Ενδέχεται να μην ευθύνεται και τίποτα από τα παραπάνω, για ένα ραγισμένο, ή σπασμένο σωλήνα αποχέτευσης. Μερικές φορές, η κατασκευή της αποχέτευσης, ή του βόθρου, μπορεί να είναι προβληματική.
Πώς θα καταλάβεις οτι υπάρχει βλάβη και χρειάζεται επισκευή αποχέτευσης;
Υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι υφίσταται πρόβλημα στις σωληνώσεις της αποχέτευσης. Όταν εντοπίσεις τα σημάδια αυτά, πρέπει να καλέσεις άμεσα τον υδραυλικό μας για την επισκευή σωλήνα αποχέτευσης του σπιτιού σου.
    Βρώμικο νερό στους νιπτήρες. Αν το νερό που βγαίνει από τους νιπτήρες του μπάνιου, ή της κουζίνας, δεν είναι απολύτως καθαρό, τότε μάλλον υπάρχει βλάβη στους σωλήνες. Το ίδιο ισχύει και αν το νερό στη μπανιέρα και το καζανάκι δεν είναι καθαρό.
    Σημάδια μούχλας και υγρασίας. Αν παρατηρείς σημάδια υγρασίας στους τοίχους του μπάνιου, είναι πιθανό να υπάρχει κάποια διαρροή από το σωλήνα αποχέτευσης. Αν υπάρχει διαρροή, τότε θα χρειαστεί άμεσα επισκευή σωλήνα αποχέτευσης.
    Έλλειψη νερού στη λεκάνη της τουαλέτας. Αν η στάθμη του νερού στη λεκάνη της τουαλέτας είναι υπερβολικά χαμηλή, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα στο σωλήνα της αποχέτευσης. Είναι ένα άκρως ανησυχητικό σημάδι που δείχνει ότι χρειάζεσαι επισκευή σπασμένου σωλήνα.
    Βουλωμένα σιφόνια μετά την απόφραξη. Το να μη γίνεται γρήγορα η αποστράγγιση νερού από τα σιφόνια, είναι ένδειξη ότι χρειάζεσαι απόφραξη στις σωληνώσεις της αποχέτευσης. Όμως, αν το πρόβλημα συνεχίζεται μετά την απόφραξη, τότε μάλλον το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποιο σπασμένο σωλήνα.
    Δυσάρεστη μυρωδιά έξω από το σπίτι. Αν ξαφνικά παρατηρήσεις, πως υπάρχει μια περίεργη μυρωδιά έξω από το σπίτι, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα στο σωλήνα.
Πώς γίνεται η επισκευή & αλλαγή σωλήνα αποχέτευσης;
Υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι που συμβάλλουν στην επισκευή αποχέτευσης χωρίς σκάψιμο. Οι μέθοδοι αυτές μειώνουν το χρόνο που χρειάζεται για εργασίες και κάνουν τη δουλειά ευκολότερη.
Οι έμπειροι τεχνικοί μας ελέγχουν, αρχικά, το πρόβλημα της αποχέτευσης, μέσω μιας κάμερας αποχέτευσης. Χάρη σε αυτή, μπορούν να εντοπίσουν σε ποιο σημείο του σωλήνα βρίσκεται το σπάσιμο. Έπειτα, σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να προχωρήσουν σε επισκευή αποχέτευσης χωρίς σκάψιμο.

Οι πιο συχνές εργασίες που αναλαμβάνουμε είναι :

Κατασκευή Κεντρικών Δικτύων Αποχέτευσης

•    Κατασκευή κεντρικών δικτύων αποχέτευσης (οριζόντιων, κάθετων επιχωματωμένων και εσωτερικών)
•    Κατασκευή δικτύων όμβριων νερών
•    Κατασκευή φρεατίων
•    Σύνδεση με κεντρικό αγωγό ακαθάρτων
•    Τοποθέτηση μηχανοσίφωνα και αντεπίστροφης βαλβίδας
•    Αντικατάσταση παλαιών σωληνώσεων αποχέτευσης - σιφωνιών

Κατασκευή Δικτύων Ομβρίων Νερών

Στις εγκαταστάσεις αποχέτευσης χρησιμοποιούμε σωλήνες και εξαρτήματα από πλαστικό βαρέους τύπου 6 atm ή σωλήνα πολυπροπυλαινίου της VALSIR. Οι σωλήνες αυτού του είδους έχουν αντοχή στις χημικές ουσίες όπως απορρυπαντικά, ισχυρά διαλύματα, καθαριστικά κ.ά., αποτρέπουν το φράξιμο λόγω των λείων επιφανειών και έχουν εξαιρετική συμπεριφορά στην κρούση και στις θερμικές καταπονήσεις. Η στεγανοποίηση και η σύνθεση των σωληνώσεων επιτυγχάνεται με την χρήση ειδικών ελλαστομερικών δακτυλιδίων. Σε κάθε λουτρό – WC τοποθετούνται σιφώνια δαπέδου από πολυπροπυλένιο P.P. VASIR NEW με σύστημα υπερχείλισης και συγκράτησης αφρού. Στο εσωτερικό του το σιφώνι αποτελείται από οσμοπαγίδα η οποία αποτρέπει τις οσμές, τους αφρούς, τα ζωύφια στο λουτρό και είναι αποσπώμενη για τον καθαρισμό του σιφωνίου. Στο εσωτερικό του διαθέτει ακόμα ενσωματωμένο λάστιχο το οποίο εγγυάται πλήρη στεγανότητα και τέλεια εφαρμογή στο δάπεδο. Οι σωλήνες του σιφωνίου προς τους υδραυλικού υποδοχείς θα είναι από σωλήνα ίδιου υλικού , το οποίο δεν διαβρώνεται από μικροοργανισμούς ή χημικά απόβλητα αποκλείοντας έτσι το φράξιμο των αποχετεύσεων.

Αντικατάσταση Παλαιών Σωληνώσεων

Η αποχέτευση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την καθημερινή ομαλή λειτουργία του σπιτιού. Από τους σωλήνες της αποχέτευσης περνούν πάρα πολλά λύματα, καθώς απομακρύνονται από το σπίτι σου. Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή θα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα και θα χρειαστεί επισκευή σωλήνα αποχέτευσης.
Η επισκευή σπασμένου σωλήνα δεν είναι μια εργασία που μπορείς να πραγματοποιήσεις, χωρίς τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υδραυλικού.

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ

Οι τεχνικά άρτιες και οικονομικές λύσεις
logo
Αμεδαίου Χαν 38, Αθήνα 115 25
210 6721115 , 210 6723010
info@thermoidravlikos.gr